Nu har den nya infotainmentserien Hundra balla ställen i Skåne släppts. För att få en humoristisk och lättsam ton på programmet ser vi komikern Valle Westesson, tillika författare till boken med samma namn (utgiven av Roos & Tegnér), som webbseriens guide. Valle avslöjar en handfull av Skånes absolut ballaste ställen och deras story genom att faktiskt resa dit.

Serien är skapad av Anagram Pocket tillsammans med Tourism in Skåne och syftet är att skapa nyfikenhet genom att visa resmålet Skåne från en ny annorlunda vinkel. Balla ställen är utflyktsmål som inte passar i vanliga turistbroschyrer, ofta med dragning åt det lite udda och bisarra. Serien kommer att sändas i fem avsnitt, och riktar sig till alla som kan tänkas vilja upptäcka nya delar av Sverige.

Kärlek och ironi
– Vi älskade boken 100 balla ställen i Skåne och Valles sätt att hitta platser och historier i Skåne, som han sedan förmedlar med en stor portion kärlek och ironi, säger Heléne Östberg, marknadschef på Tourism in Skåne och fortsätter:

– När man marknadsför en destination förväntas man alltid att bara lyfta fram det finaste, vackraste och bästa. Men en självbyggd bunker, eller ett nedlagt vikingaland kan vara en väl så häftig upplevelse. Jag tror att serien kommer att inspirera många att ge sig ut och uppleva Skåne på ett nytt sätt.

Ball webbserie
I serien utses exempelvis Skånes bästa utsiktsplats och först ut är Kivik art center på Österlen (där en karaktär som är misstänkt likt Ulf Lundell överraskande dyker upp!). Valle besöker även Kronprinsen, vars skapare hade visionen att de boende skulle kunna leva hela sitt liv där). Sist ut är Kyrkbacken på Ven. Vem som vinner? Valle vet!

Valle Westesson är född 1974 och arbetar som komiker och författare. Han har bakgrund inom radio med P3-programmet Hej domstol! och inom TV där han har medverkat i och skrivit manus åt till exempel Robins, Hej rymden! och Gabba Gabba. Han har också startat humorkollektivet Rikets sal.

Se webbserien Hundra balla ställen i Skåne.

 

100 balla